Ul. Prve Tuzlanske brigade broj 3, Tuzla

+387 (0)35 319 200 cobra.office@cobrasecurity.ba

PREVOZ I TRANSPORT VRIJEDNOSNIH POŠILJKI

Agencija Cobra Security d.o.o. Vam može ponuditi prijevoz i pratnju, vrijednosnica, novca, vrijednosnih papira i vangabaritnih tereta.

Za ove usluge Agencija posjeduje odgovarajuće odobrenje izdato od strane FMUP BIH, u skladu sa zakonom.

Djelatnost usluge transporta se obavlja u skladu sa Zakonom, te se poštuju normativni zahtjevi nadležnih institucija koje uređuju iste.

Sva vozila kojim se vrši transport, ispunjavaju evropske standarde, te norme Zakona, uredbi i pravilnika. Transportna vozila agencije, posjeduju zaštitu od probojnosti bojevih zrna, posjeduju video nadzorni sistem, prate se putem poznatog sistema za praćenje vozila „Guardian“ koji ima mogućnost satelitske kontrole vozila (gašenje vozila i alansovanje), vozila posjeduju i protupožarne sisteme. Službena lica koja obavljaju ovu djelatnost, su prošla specijalne obuke i kontrole komisija koje su formirane od strane renomiranih stručnjaka iz oblasti fizičke spreme, psihofizičkog zdravlja, Zakonskih procedura, korištenja vatrenim oružjem te opšte spremnosti za obavljanje navedenih poslova.

Službena lica su opremljena balističkim atestiranim prslucima, sredstvima komunikacije, motorolama, službenim mobilnim telefonima, vatrenim oružjem i lampama.

Vozila su opremljena i koferima za transport novca i vrijednosnica, koja posjeduju slijedeću zaštitu: vodootporni, sa zvučnim alarmom, elektrošokom i elektronskim sistemom za bojenje novca.